Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöld fűszeres burgonyakrémleves burgonya chipsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya (több is lehet)
  • só
  • őrölt fehérbors
  • majoránna
  • tárkony
  • 2-3 db babérlevél
  • víz
  • 3 evőkanál tejföl

Chips

  • burgonya

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket – a majoránnát, a tárkonyt és a babérlevelet –, majd fedő alatt puhára főzzük.

Közben a chipshez a burgonyát nagyon vékonyra szeleteljük, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön. Ízlés szerint megsózzuk, vagy pikáns fűszerkeverékkel, hagymaporral is feldobhatjuk.

Amikor a levesben a burgonya megfőtt, levesszük a tűzről, és kb. 15 percet pihentetjük, hogy ne legyen forró a turmixolásnál. Botmixerrel vagy turmixban simára pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre és óvatosan felforrósítjuk. Ekkor hozzákeverjük a tejfölt, és elzárjuk a lángot.

Forrón tálaljuk, a tetejére ropogós burgonyachipset szórunk.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy pirított szalonnakockákkal is. Ha még krémesebb változatot szeretnénk, a tejföl mellé adhatunk egy kevés tejszínt is, ami selymesebbé teszi az állagát.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zold-fuszeres-burgonyakremleves-burgonya-chipsel/