Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldbableves igazi klasszikus, könnyű és laktató fogás, amely egyszerre frissítő és tápláló. A tejfölös habarással lágy, krémes ízt kap, a zöldbab és a répa pedig kellemesen édeskés zamatot ad a levesnek. Tökéletes választás egy hétköznapi ebédhez, de akár ünnepi asztalra is kerülhet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Azonnal felöntjük kb. 2 liter vízzel.

Hozzáadjuk a megtisztított, darabolt zöldbabot, a karikára vágott répát és a reszelt vagy zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval és egy kevés köménymaggal, majd addig főzzük, amíg a zöldbab és a répa megpuhul.

Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. Amikor a zöldségek megfőttek, a levesből egy keveset kiveszünk, hozzáadjuk a tejfölös keverékhez, csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a leveshez. Néhány percig alacsony lángon főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp

Ha tartalmasabb levest szeretnénk, tehetünk bele pár kocka krumplit vagy egy kevés füstölt szalonnát is. Aki szereti, kevés friss kaporral vagy petrezselyemmel is megbolondíthatja a végén.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is