Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Azonnal felöntjük kb. 2 liter vízzel.
Hozzáadjuk a megtisztított, darabolt zöldbabot, a karikára vágott répát és a reszelt vagy zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval és egy kevés köménymaggal, majd addig főzzük, amíg a zöldbab és a répa megpuhul.
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. Amikor a zöldségek megfőttek, a levesből egy keveset kiveszünk, hozzáadjuk a tejfölös keverékhez, csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a leveshez. Néhány percig alacsony lángon főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp
Ha tartalmasabb levest szeretnénk, tehetünk bele pár kocka krumplit vagy egy kevés füstölt szalonnát is. Aki szereti, kevés friss kaporral vagy petrezselyemmel is megbolondíthatja a végén.
