Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa 1 nagyobb petrezselyem 0,5 kg zöldbab 0,5 karalábé 1 kisebb hagyma 0,5 paprika 0,5 paradicsom 1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli pici zeller vagy egy kevés zellerlevél 1 teáskanál kapor kevés olaj 1 evőkanál liszt 2 dl tejföl só, delikát, húsleveskocka Elkészítése: A zöldségeket megmosom, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom. (Utóbbi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb petrezselyem
  • 0,5 kg zöldbab
  • 0,5 karalábé
  • 1 kisebb hagyma
  • 0,5 paprika
  • 0,5 paradicsom
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
  • pici zeller vagy egy kevés zellerlevél
  • 1 teáskanál kapor
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • só, delikát, húsleveskocka


Elkészítése:

A zöldségeket megmosom, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom. (Utóbbi kettőt helyettesíthetem 1 evőkanálnyi üveges lecsóval is.)

A lábasba, vagy fazékba egy evőkanálnyi olajat öntök, abba beleteszem és néhány percig párolom a hagymát, paprikát és a paradicsomot.

Utána a kockákra, vagy karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet, karalábét, esetleg zellert rakom bele, megkavarom és vízzel felöntöm.

Beleteszem a kb. 2-3 cm-esre vágott, vagy tördelt zöldbabot és felöntöm vízzel. Mikor a leves felforrt, a főzést takarékra állítom.

Mikor a zöldségek félig megpuhultak, a levesbe teszem a kockákra vágott krumplit, a kaprot, s ha nem tettem zellert akkor a zellerlevelet, de az el is maradhat.

Ízesítek sóval, delikáttal és egy húsleves kockával. Ha a leves megfőtt, elkészítem a habarást.

Egy kis tálba belerakom a lisztet, a forró levesből szedőkanállal merítek rá levet, beleteszem a tejfölt.

Alaposan, csomómentesre keverem, majd egy szűrő segítségével a levesbe szűröm. Pár percig még főzöm, és kész.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Diétás receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is