Elkészítése
Hozzávalók:
- 2,5 l víz
- 25 dkg zöldbab
- 1 nagy sárgarépa
- 2 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 20 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk fűszerpaprika
- 6 zellerlevél (1 szál)
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott sárgarépát. Utána beletesszük a vágott zöldbabot, fűszerpaprikával meghintjük.
A füstölt szalonnát kockára, a fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk. Felöntjük vízzel az egészet. Sóval, borssal fűszerezzük.
40 percig főzzük közepes lángon. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a zellerlevelet, majd ha minden megfőtt, levesszük a tűzről.
[box style=”info”]Aki szereti, tehet bele tejfölt is.[/box]

