Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbableves füstölt, húsos szalonnával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2,5 l víz
  • 25 dkg zöldbab
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 20 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 6 zellerlevél (1 szál)


Elkészítése:

Olajon megdinszteljük az apróra vágott sárgarépát. Utána beletesszük a vágott zöldbabot, fűszerpaprikával meghintjük.

A füstölt szalonnát kockára, a fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk. Felöntjük vízzel az egészet. Sóval, borssal fűszerezzük.

40 percig főzzük közepes lángon. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a zellerlevelet, majd ha minden megfőtt, levesszük a tűzről.

[box style=”info”]Aki szereti, tehet bele tejfölt is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldbableves-fustolt-husos-szalonnaval/