Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabos sertésragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertés apróhús
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 db babérlevél
  • 5 szem köménymag
  • 1 evőkanál piros paprika
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg zöldbab
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése

Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát.

A burgonyát és a zöldbabot külön-külön megfőzzük, majd levükkel együtt a húshoz adjuk. Kevés liszttel elkevert tejföllel sűrítjük és készre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldbabos-sertesragu-leves/