Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó krémleves pirított baconnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 üveg zöldborsó (zsenge vagy finom)
  • libazsír
  • 2 újhagyma karikázva
  • liszt
  • húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is)
  • aprított petrezselyem
  • tejszín
  • só
  • bors
  • pirospaprika


Elkészítése:

A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk némi pirospaprikával majd 1-2 ek liszttel. Erre öntjük az üveges borsók tartalmát (lével együtt). Felöntjük a húsleves alaplével és fűszerezzük tetszés szerint. Mehet rá a petrezselyem zöld is.

Kb 10 percen keresztül főzzük. Merülő mixer segítségével összeturmixoljuk és visszatesszük főzni. Ha felforr, hozzáadjuk a főzőtejszínt 1-2 percig együtt főzzük és már tálalhatjuk is.

Hozzá akár pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy is adható, de erősen javasolt 1-2 szelet bacon megpirítva illetve tálaláskor megszórva parmezán sajttal.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborso-kremleves-piritott-baconnel/