Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 45 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 szem burgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 7,5 dl csirke alaplé (kockából)
  • 0,5 csokor koriander
  • 1 dl habtejszín
  • só
  • bors
  • 1 csipet cukor
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a vajon megpároljuk a burgonyával együtt.

Felöntjük a levesalappal, felforraljuk, majd fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsó háromnegyedét, ismét felforraljuk, és további 5 percig főzzük.

A lecsipkedett korianderlevelek nagy részét (vagy petrezselymet) a leveshez adjuk. Beleöntjük a habtejszínt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.

A maradék zöldborsót a levesbe szórjuk, még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal, csipetnyi cukorral és citromlével ízesítjük. Tálaláskor a félretett koriander- vagy petrezselyemlevelekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborso-kremleves/