Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó leves csipetkével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagyobb szál petrezselyemgyökér
  • 2 kis rózsányi karfiol
  • kevés zeller
  • kevés kelkáposzta
  • 1 kis csomag petrezselyemzöld
  • 1 kis fej paradicsom
  • 1 kisebb paprika
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Csipetkéhez

  • 1 db tojás
  • só
  • 10 dkg finomliszt

Elkészítése

Először elkészítjük a csipetkét. Egy tálba ütjük a tojást, megsózzuk, majd fokozatosan belegyúrjuk a lisztet, amíg jó kemény tésztát kapunk. Szükség esetén adunk még hozzá lisztet. Ezután két ujjunkkal apró darabokat csipkedünk le a tésztából, ügyelve arra, hogy ne tapadjanak össze.

A leveshez az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, darabolt répát, zellert, káposztát és zöldborsót. Pár percig dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel vagy csontlével. Beletesszük a karfiolt, a kötegbe fogott petrezselymet és a paradicsomot. Megfűszerezzük, majd a főzés végén beleszórjuk a csipetkét is. Az egészet készre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborso-leves-csipetkevel/