Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó leves csirkeaprólékkal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkeaprólék
  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • vegeta ételízesítő
  • 1 szál lestyán
  • 1 tojás
  • 15 dkg finomliszt

Elkészítése

A felkockázott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát és ezekkel is dinszteljük. Kb 2 liter vízzel felöntjük és a csirkeaprólékot is hozzáadjuk, majd beletesszük a lestyánt, sót, vegetát ízlés szerint.

Lefedve főzzük.

Mikor az aprólék félig megfőtt, akkor a zöldborsót is hozzáadjuk.

A tojásból, lisztből víz hozzáadásával nokedlitésztát készítünk és a levesbe szaggatjuk, ha a hús már majdnem puha. Végül mindent készre főzünk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborso-leves-csirkeaprolekkal/