Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • só
  • ételízesítő
  • bors
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt

Galuska

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • só

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy edényben a vajon 8-10 percig dinszteljük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk, és ételízesítőt adunk hozzá. Megszórjuk a liszttel, néhány percig pirítjuk, majd beletesszük az egész vöröshagymát (amit a főzés végén eltávolítunk), a zöldborsót, a petrezselymet és a pirospaprikát. Felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

A galuskához a tojást és a lisztet összekeverjük, majd a tésztát a levesbe szaggatjuk, és addig főzzük, míg a galuskák feljönnek a leves tetejére.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborsoleves-2/