Hozzávalók:
Leves:
- 30 dkg répa
- 5 dkg petrezselyem
- 50 dkg zöldborsó
- 1 dl olaj
- 3 liter víz
- só
- bors
- kristálycukor
Rántás:
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál félkész leves
Elkészítése:
A friss zöldborsót olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, kristálycukrot és a csokor petrezselymet, amit előtte egy cérna segítségével összekötözünk, hogy ne menjen szét főzés közben a levesben.
Ha felforrt a víz, beletesszük a megtisztított répákat és még kb 50 percig főzzük.
A legvégén rántást is készíthetünk rá: kis lábasban összekeverjük fakanállal a finomlisztet és 2 ek levest és lassan belekeverjük a levesbe. Utána már csak pár perc és kész is.
Tálalás előtt kiszedjük a levesből a petrezselymet.
[box style=”info”]Készíthetünk hozzá házi tésztát is.[/box]