Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Leves:

  • 30 dkg répa
  • 5 dkg petrezselyem
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 dl olaj
  • 3 liter víz
  • só
  • bors
  • kristálycukor

Rántás:

  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál félkész leves


Elkészítése:

A friss zöldborsót olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, kristálycukrot és a csokor petrezselymet, amit előtte egy cérna segítségével összekötözünk, hogy ne menjen szét főzés közben a levesben.

Ha felforrt a víz, beletesszük a megtisztított répákat és még kb 50 percig főzzük.

A legvégén rántást is készíthetünk rá: kis lábasban összekeverjük fakanállal a finomlisztet és 2 ek levest és lassan belekeverjük a levesbe. Utána már csak pár perc és kész is.

Tálalás előtt kiszedjük a levesből a petrezselymet.
[box style=”info”]Készíthetünk hozzá házi tésztát is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborsoleves-3/