Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsóleves grízgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,5 fej zeller
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerlevél
  • 0,5 darab paprika
  • 1 darab koktélparadicsom
  • bors
  • só
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet cukor

A grízgaluskához

  • 1 tojás
  • 4 evőkanál búzadara
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítése

Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá és karamellizáljuk, majd rászórjuk a zöldborsót és rövid ideig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellert is ráhalmozzuk és együtt tovább pároljuk.

Felöntjük kb 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a leves elkészítjük a grízgaluskát. A tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.

Ha megfőtt a borsóleves, akkor kávéskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe a galuskákat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön a leves tetejére és legalább duplájára nő a térfogata.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborsoleves-grizgaluskaval/