Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 50 dkg csemegekukorica
- 1 csirkemell
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 ek étolaj
- 1 ek finomliszt
- 3 tk ételízesítő
- 1 mk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ízlés szerint só
- 5 dkg levestészta
Elkészítése:
A csirkemellet kicsontozom, a húst vékony csíkokra vágom.
A répákat kockára vágom, és az olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a zöldborsót és a húst.
Megsózom, és a hús fehéredéséig fedő alatt párolom.
Ezután megszórom liszttel, pár percig pirítom, majd rászórom a pirospaprikát és az ételízesítőt. Felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és beleöntöm a kukoricát. Ha szükséges, sózom.
Felforralom, majd hozzáadom a levestésztát. Puhára főzöm, és tálalás előtt megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.