Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó 5 dkg rizs 2 ek olívaolaj 3 dkg vaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db sárgarépa petrezselyemzöld 2 db zöldségleveskocka só őrölt bors 5 dkg sajt 8 dl víz Elkészítése: A sárgarépát ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. Egy fazékba hevítsük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.02.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dkg rizs
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • 2 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • 5 dkg sajt
  • 8 dl víz


Elkészítése:

A sárgarépát ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy fazékba hevítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni.

Pár perc múlva adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd a sárgarépát is. Keverjük össze, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a zöldborsót, a rizst, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk tovább még pár percig. Közben ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és morzsoljuk rá a zöldségleveskockát.

Végül öntsük fel a vízzel, sózzuk, és forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot és főzzük készre a levest.

Amikor már a rizs és a zöldségek puhára főttek vegyük le tűzhelyről, majd keverjük bele a reszelt sajtot és rögtön tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is