Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó
  • 5 dkg vaj (vagy 2 ek olaj)
  • 1 púpos evőkanál finomliszt
  • 1 liter alaplé
  • 1 csokor petrezselyem
  • só
  • 1 csipet cukor
  • csipetke

Elkészítése

A megtisztított zöldborsót a zsiradékon a finomra vágott petrezselyemzöld felével kissé megpároljuk. Amikor már enyhén megpuhult, meghintjük liszttel, majd egy liter csontlével felengedjük. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg a borsó szemek meg nem puhulnak. Ha van kéznél zsenge borsó héja, néhányat abból is belefőzhetünk, hogy még ízletesebb legyen, de tálalás előtt ezeket ki kell szedni.

A főzés végén egy kevés cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a petrezselyemzöld másik felét is. Végül a csipetkét belefőzzük, és forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborsoleves/