Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós csirkeleves palóc módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirkemell
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg zöldborsó
  • só
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A csirkemellet apró kockákra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a megpucolt, felkockázott vöröshagymát, majd meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat, a cikkekre vágott paprikát és a paradicsomot.

Ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Közben a zöldborsót és az apróra vágott burgonyát külön edényben megfőzzük. A megfőtt zöldségeket a főzőlevükkel együtt hozzáadjuk a húshoz.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd a forró levesből egy keveset hozzáadva hőkiegyenlítést végzünk. Ezután a habarást a leveshez öntjük, és alaposan összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborsos-csirkeleves-paloc-modra/