Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 egész kis fej karfiol 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit) 2 nagyobb szál sárgarépa 3 nagy szem krumpli 7 dkg eperlevél tészta 1 közepes fej vöröshagyma 3-4 ek olaj 1 púpos kk só 0,5 kk őrölt bors 1 púpos tk őrölt pirospaprika 1 tk házi darált pirospaprika 1 tk házi ételízesítő (esetleg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.10.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész kis fej karfiol
  • 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
  • 2 nagyobb szál sárgarépa
  • 3 nagy szem krumpli
  • 7 dkg eperlevél tészta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 ek olaj
  • 1 púpos kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk házi darált pirospaprika
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2 liter víz


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk.

A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta. Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.

Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát. Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.

Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük. Melegen, azonnal kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is