A meghámozott vöröshagymát apróra kockázzuk, majd egy edényben a felforrósított sertészsíron lassú tűzön üvegesre pároljuk.
Amíg a hagyma pirul, addig felkockázzuk a húst 2 cm-es darabokra és megtisztítjuk a többi zöldséget. A répát, petrezselyemgyökeret karikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk.
A hagymához hozzáadjuk a húst és együtt pároljuk. Nem öntök hozzá vizet ha közepesen zsíros a hús, mert saját levét fogja engedni. Gazdagon meghintjük sóval és borssal.
Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a fokhagyma kivételével és félpuhára pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot.
Felöntjük 3-3,5 liter vízzel és hozzáadjuk a fokhagymát és ételízesítőt.
Körülbelül 30 perc alatt készre főzzük lassú lángon. A főzés vége előtt 10 perccel tesszük bele a fagyasztott zöldborsót ás a a tésztát, ha azzal készítjük.