Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós sertésraguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 evőkanál sertészsír
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • levestészta

Elkészítése

A meghámozott vöröshagymát apróra kockázzuk, majd egy edényben a felforrósított sertészsíron lassú tűzön üvegesre pároljuk.

Amíg a hagyma pirul, addig felkockázzuk a húst 2 cm-es darabokra és megtisztítjuk a többi zöldséget. A répát, petrezselyemgyökeret karikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk.

A hagymához hozzáadjuk a húst és együtt pároljuk. Nem öntök hozzá vizet ha közepesen zsíros a hús, mert saját levét fogja engedni. Gazdagon meghintjük sóval és borssal.

Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket a fokhagyma kivételével és félpuhára pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot.

Felöntjük 3-3,5 liter vízzel és hozzáadjuk a fokhagymát és ételízesítőt.

Körülbelül 30 perc alatt készre főzzük lassú lángon. A főzés vége előtt 10 perccel tesszük bele a fagyasztott zöldborsót ás a a tésztát, ha azzal készítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldborsos-sertesraguleves/