Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldség leves grízgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A friss zöldségek és a puha grízgombócok együtt laktató, mégis könnyen emészthető levest alkotnak. Ideális hétköznapi, vagy hétvégi ebédnek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
brita
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert, zöldborsót, gombát és a karfiolt nagyobb darabokra vágjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Hozzáadjuk a tyúkhúsleves-kockát (elhagyható), sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön körülbelül 1 órát főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Közben elkészítjük a grízgombócot. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a búzadarát, a zsiradékot és az apróra vágott petrezselymet. Sóval ízesítjük, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy a gríz megdagadjon. Ha a massza túl keménynek tűnik, kevés vízzel vagy tejjel lazítjuk, hogy a gombóc főzés közben szépen meg tudjon duzzadni.

Amikor a zöldségek majdnem elkészültek, a masszából diónyi gombócokat formázunk, és bő, enyhén sós vízben kifőzzük őket. A kész gombócokat a zöldségleveshez adjuk, és frissen tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a levest gazdagíthatjuk friss zellerzölddel vagy lestyánnal. A gombócokat a főzővízben lefedve, lassú forráson érdemes főzni, így nem esnek szét, hanem szép puhák és egyben maradnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
brita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is