Hozzávalók:
- 3 céklagumó
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 l alaplé
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A céklát meghámozom és felkockázom. A sárgarépát és a fehérrépát is a céklával azonos méretű kockákra vágom.
Az alaplevet lábasba öntöm. Helyettesíthető húsleves kockából főzött alaplével is.
A levesben megfőzöm a zöldségeket, sózom, borsozom. Ha elkészült, megszórom finomra vágott petrezselyemmel, citromlével ízesítem, és tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
[box style=”info”]Ehhez a leveshez füstölt sonka lét használtam, ami a húsvéti sonka főzésénél maradt meg és 0.5 literenként lefagyasztva várja az alkalmankénti felhasználást. Vízzel kiegészítettem 1 literre.[/box]