A sárgarépát és fehérrépát kisebb hasábokra vágjuk, a többi zöldséget is felszeleteljük. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd a gomba kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és megdinszteljük őket. Amikor a zöldségek kicsit megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a húsleveskockákat, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a zöldségeket.
Addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ezután a zöldségek nagy részét (a gomba kivételével) kiszedjük, és rúdmixerrel alaposan elpépesítjük lé nélkül. A pépesített zöldségkrémet kis lével összekeverjük a tejföllel, majd visszaöntjük a levesbe, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk.
Ezt a levest liszt nélkül készítjük, így sűrű, laktató és nagyon ízletes fogást kapunk.