Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Zöldséges krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes burgonya 2 szál sárgarépa 1 gerezd zellergumó 1 ek olívaolaj 30 dkg zöldbab 1 kisebb fej vöröshagyma 1 kk cukor só ízlés szerint 1 késhegynyi őrölt bors 1 mokkáskanál kakukkfű A habaráshoz: 150 g tejföl 1 ek finomliszt 1 dl víz A tálaláshoz: levesgyöngy Elkészítése: A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk. Az olajon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.05.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 gerezd zellergumó
  • 1 ek olívaolaj
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kk cukor
  • só ízlés szerint
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 mokkáskanál kakukkfű

A habaráshoz:

  • 150 g tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 dl víz

A tálaláshoz:

  • levesgyöngy


Elkészítése:

A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget és kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és cukorral, majd fedő alatt puhára főzzük.

Pár zöldséget kiveszünk a díszítéshez, majd a többit botmixerrel pürésítjük.

Közben a tejfölt, lisztet és a vizet csomómentesre keverjük, majd kis lángon főzve hozzáadjuk és állandó keverés mellett besűrítjük a levest. Ha felforrt, akkor kész is.

A levest a maradék zöldséggel és levesgyönggyel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is