Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldséges májgaluska leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Májgaluskához: 1 szikkadt zsemle 1 kis fej vöröshagyma 1 ek vaj 80 g csirkemáj 1 csokor petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 kisebb tojás 1/2 kk szárított majoránna 2 ek zsemlemorzsa só bors Továbbá: 150 g sárgarépa 200 g cukkini 1 csokor újhagyma 1 ek olaj 1,2 liter húsleves alaplé 150 g zöldbab (mélyhűtött) 150 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.11.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

Májgaluskához:

  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 80 g csirkemáj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb tojás
  • 1/2 kk szárított majoránna
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • bors

Továbbá:

  • 150 g sárgarépa
  • 200 g cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek olaj
  • 1,2 liter húsleves alaplé
  • 150 g zöldbab (mélyhűtött)
  • 150 g zöldborsó (mélyhűtött)


Elkészítése:

A májgaluskához a zsemlét aprítóban morzsás állagúra aprítjuk. A hagymát finomra vágjuk, megpároljuk a vajban. A májat megtisztítjuk az inaktól-hártyáktól, lekaparjuk egy éles késsel a deszkán, majd a zsemlemorzsával és a petrezselyemlevelekkel együtt összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, a majoránnát, ízlés szerint sót, borsot, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, üvegesre pároljuk az olajban, rádobjuk a sárgarépát és a cukkinit, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig forraljuk.

Beledobjuk (fagyos állapotban) a felaprózott zöldbabot és a zöldborsót, és további 10 percig főzzük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

A levesbe kiskanál segítségével apró, szabályos galuskákat szaggatunk a májas masszából, és 8-10 percig főzzük, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is