Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 3 húsleveskocka
- pár szem bimbóskel
- pár karfiol rózsa
- zöldbab
- zöldborsó
A galuskához:
- 2 tojás
- 6 ek búzadara
- 4 natúr háromszög sajt
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük a leveskockákkal együtt, majd puhulásig főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad. Ekkor belekeverjük a búzadarát.
Néhány percig hagyjuk pihenni, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatjuk.
Pár percig lassú tűzön főzzük, majd elzárjuk a gázt és lefedve még 5 percig hagyjuk párolódni.