Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldséges sárgaborsóleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldséges sárgaborsóleves tartalmas és melengető fogás, amelyben a sárgaborsó krémes állaga és a friss zöldségek íze remekül kiegészíti egymást. A ropogósra sült császárszalonna pedig különleges ízt ad a levesnek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Szalonna előkészítése:

A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, majd a zsírral együtt egy fazékban ropogósra sütjük. A kész szalonnát kiszedjük a zsiradékból és félretesszük a tálaláshoz.

Leves:

Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A visszamaradt zsiradékon az újhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Ezután beletesszük a feldarabolt répát és a petrezselyemgyökeret és félig lefedve pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az alaposan átmosott sárgaborsót, megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a borsó félig megpuhul. Ekkor beletesszük a felkockázott krumplit, ha szükséges, utánasózzuk és az egészet készre főzzük.

Tálalás:

A forró levest tányérba szedjük, majd megszórjuk a pirosra sült császárszalonna kockákkal és azonnal kínáljuk.

Tipp:

A leves ízét gazdagíthatjuk babérlevéllel vagy őrölt köménnyel. Ha selymesebb állagot szeretnénk, a megfőtt leves egy részét botmixerrel pépesíthetjük, majd visszaönthetjük az edénybe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is