Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges sárgaborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 darab burgonya
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 10 dkg császárszalonna
  • 1 teáskanál zsír
  • 1,5 liter víz

Elkészítése

Szalonna előkészítése:

A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, majd a zsírral együtt egy fazékban ropogósra sütjük. A kész szalonnát kiszedjük a zsiradékból és félretesszük a tálaláshoz.

Leves:

Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A visszamaradt zsiradékon az újhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Ezután beletesszük a feldarabolt répát és a petrezselyemgyökeret és félig lefedve pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az alaposan átmosott sárgaborsót, megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a borsó félig megpuhul. Ekkor beletesszük a felkockázott krumplit, ha szükséges, utánasózzuk és az egészet készre főzzük.

Tálalás:

A forró levest tányérba szedjük, majd megszórjuk a pirosra sült császárszalonna kockákkal és azonnal kínáljuk.

Tipp:

A leves ízét gazdagíthatjuk babérlevéllel vagy őrölt köménnyel. Ha selymesebb állagot szeretnénk, a megfőtt leves egy részét botmixerrel pépesíthetjük, majd visszaönthetjük az edénybe.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldseges-sargaborsoleves/