Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges, tárkonyos csirkeragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A leveshez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 15 dkg borsó
  • 1 evőkanál tárkony
  • őrölt bors
  • 1 citrom
  • 0,5 liter húsleves alaplé
  • 0,5 liter tejszín

A tálaláshoz:

  • pirítós

Elkészítése

A húst kis darabokra szeljük.

A meghámozott zöldségeket a reszelő nagyobb lyukú felén lereszeljük. A gombát kiáztatjuk langyos vízben, közben többször átmossuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Ezután beletesszük az apróra vágott csirkehúst és majdnem készre főzzük.

Ekkor botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a húslevest, rátesszük a fűszereket, a lereszelt zöldségeket, a borsót, a gombát és a citrom karikákat, majd készre főzzük kb 20 perc alatt.

A tejszínnel besűrítjük, a citromot kiszedjük a levesből és tálaljuk.

Két szelet kenyeret megszórunk sajttal, szív alakú formával kiszúrjuk és sütőben megsütjük.

A levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldseges-tarkonyos-csirkeragu-leves/