Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldségleves házi reszelt tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 szál sárgarépa 3 szál petrezselyem 1 közepes fej karalábé 5 szem krumpli 1 csésze (2,5 dl) zöldborsó 15 dkg kelbimbó 20 dkg karfiol 1 közepes fej vöröshagyma 3 ek olaj 1 tk őrölt pirospaprika 1 tk só 1 nagy csipet bors 2 tk házi darált paprika 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 közepes fej karalábé
  • 5 szem krumpli
  • 1 csésze (2,5 dl) zöldborsó
  • 15 dkg kelbimbó
  • 20 dkg karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 2 tk házi darált paprika
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2,5 liter víz

Tésztához:

  • 1 közepes tojás
  • 3 púpos ek liszt


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát apró kockára, a karalábét, krumplit kockára, a sárgarépát fél karikára, a petrezselymet karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük.

Olajat forrósítunk, amin a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a répát, zöldséget, karalábét, átforgatjuk és felöntjük vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.

Fedő alatt hagyjuk főni, míg a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót, a krumplit.

Közben a tojásból és a lisztből picit keményebb tésztát gyúrunk, amit a reszelő nagy lyukán a levesbe reszelünk. Hozzáadjuk a karfiolt és a kelbimbót is, ezeknek már csak pár perc szükséges, hogy megfőjenek.

Ha már minden zöldség és a tészta is puha, elzárhatjuk és melegen kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is