Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldségleves sonkagaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Leves: 20 dkg gomba 2 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 vöröshagyma 2 tk ételízesítő só őrölt bors 2 dl tejföl 1 ek mustár 1 tk liszt 1 ek olaj víz Sonkagaluska: 10 dkg főtt, füstölt sonka 3-4 ek liszt 1 kisebb vöröshagyma 1 tojás (nagy) só őrölt bors 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

Leves:

  • 20 dkg gomba
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tk ételízesítő
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 tk liszt
  • 1 ek olaj
  • víz

Sonkagaluska:

  • 10 dkg főtt, füstölt sonka
  • 3-4 ek liszt
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 tojás (nagy)
  • őrölt bors
  • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld


Elkészítése:

A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.
A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, és félig lefedve pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg az ételízesítővel, majd pároljuk még pár percig. Végül öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd főzzük puhára a zöldségeket.

Egy tálkába tegyük bele a tejfölt, a mustárt és a lisztet, majd keverjük simára. Adjunk hozzá egy merőkanál levest, és keverjük alaposan össze. A forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejfölös keveréket, majd szintén forraljuk fel. Ezután kanállal szaggassuk bele az előzőleg elkészített sonkagaluskát.

Sonkagaluska készítése:

A sonkát és a vöröshagymát botmixerrel pépesítsük, vagy daráljuk le. Adjuk hozzá a liszthez, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd keverjük össze.

Adjuk hozzá az egész tojást, majd keverjük össze, hogy egy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. (Ha szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk hozzá.)

A forrásban lévő levesbe kanállal szaggassunk kisebb galuskákat, majd várjuk meg míg feljönnek a leves tetejére. Ekkor vegyük kisebbre a lángot, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről.

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is