Elkészítése
A zsiradékot megolvasztjuk, és beletesszük az apróra vágott zöldségeket, kivéve a hagymát, amelyet egészben hagyunk, valamint a karfiolt, amelyet rózsáira szedünk. Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni (nagyjából 4 liter 4 személyre). Hozzáadjuk a fűszereket, és lassú tűzön elkezdjük főzni. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maréknyi tésztát, és azzal együtt még főzzük egy kicsit.
A töltelékhez először beáztatjuk a zsemlét, majd kicsavarjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, kevés zsemlemorzsát, és az olajban megpirított hagymát. Az egészet jól összedolgozzuk. A keveréket celofánba tesszük, és delikátos vízben megfőzzük. Ha kihűlt, felszeleteljük vagy felkockázzuk, és levesbetétként tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
