Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldségleves töltikével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej karfiol
  • 20 dkg zöldborsó
  • ételízesítő
  • só
  • bors
  • 2 db leveskocka
  • kevés zsirdék

Töltike

  • 5 db zsemle
  • 5 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 marékonyi reszelt száraztészta
Zöldségleves töltikével

Elkészítése

A zsiradékot megolvasztjuk, és beletesszük az apróra vágott zöldségeket, kivéve a hagymát, amelyet egészben hagyunk, valamint a karfiolt, amelyet rózsáira szedünk. Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni (nagyjából 4 liter 4 személyre). Hozzáadjuk a fűszereket, és lassú tűzön elkezdjük főzni. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maréknyi tésztát, és azzal együtt még főzzük egy kicsit.

A töltelékhez először beáztatjuk a zsemlét, majd kicsavarjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, kevés zsemlemorzsát, és az olajban megpirított hagymát. Az egészet jól összedolgozzuk. A keveréket celofánba tesszük, és delikátos vízben megfőzzük. Ha kihűlt, felszeleteljük vagy felkockázzuk, és levesbetétként tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/zoldsegleves-toltikevel/