Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Sajtlevesek

Zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg sajt 1 kis fej hagyma 1 dl jó minőségű, száraz fehérbor 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl főzőtejszín 3 dkg vaj (margarin) 2 gerezd fokhagyma 5 db zsálya levél 1 evőkanál olívaolaj só frissen őrölt fekete bors 1 l húsleves alaplé A sonkás galuskához: 10 dkg sonka 1 tojás 2 dkg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.04.28.

Elkészítése

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj (margarin)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db zsálya levél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 l húsleves alaplé

A sonkás galuskához:

  • 10 dkg sonka
  • 1 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 7 dkg liszt


Elkészítése:

Először a sonkás galuskát készítjük el, mert jót tesz neki ha áll, mielőtt kifőzzük.

A sonkát nagyon apróra vágjuk. Egy tojást felverünk, elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk az aprított sonkát, kissé megsózzuk, majd összedolgozzuk a liszttel és félretesszük.

Edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy kanál olívaolajat, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a fehérborral és a húsleves alaplével.

Megsózzuk, hozzáadjuk a zsálya leveleket és beletesszük, a lereszelt sajtot, gyakori kevergetés mellett főzzük, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük. Közben egy másik edényben kevés sóval vizet forralunk, és ebben kifőzzük a megformált galuskákat.

Tálaláskor a tányérba tesszük a galuskákat, rászedjük a forró levest és a tetejét meghintjük frissen őrölt feketeborssal. Egy-egy zsályalevéllel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is