Elkészítése
Hozzávalók:
- 80 dkg zsenge sárgarépa
- 1 nagyobb burgonya
- 1 közepes alma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,2 liter víz
- 1 ek bio zöldség szárítmány (vagy leveskocka)
- 1 dl tejszín vagy natúr joghurt
- 4 szelet bacon
- kis csokor friss bazsalikom
- só
- fehér bors
- pici olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát pici olívaolajon megfonnyasztom, a hozzávalókat megtisztítom, kis kockára vágva hozzáadom, és néhány percig együtt párolom.
Felöntöm 1,2 liter vízzel, hozzáadok egy ek bio zöldség szárítmányt, a bazsalikomot egyben, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, majd az egészet puhára párolom.
Mikor megpuhult a zöldség, kiveszem belőle a bazsalikomot, botmixerrel pépesítem.
Tálaláskor díszítem friss bazsalikommal (ezt apróra vágva is hozzá tehetjük). Tejszínt (vagy joghurtot) csepegtetek rá, és ropogósra sütött bacon chips-el tálalom.
Természetesen a bacon helyett kínálhatunk hozzá sajtos, illetve fokhagymás krutont is, illetve száraz serpenyőben pirított tökmagot is.

