Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldborsólevesek

Zöldség levesek

Zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg zöldborsó 2 nagyobb sárgarépa 4 közepes krumpli 1 kis vöröshagyma 1 csapott ek liszt 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 1 nagy csipet bors 1 csapott kk só 2 ek olaj Galuskához: 5 dkg liszt 1 nagy csipet só 1 nagyobb tojás 3 dkg vaj Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.06.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 4 közepes krumpli
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 csapott kk só
  • 2 ek olaj

Galuskához:

  • 5 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagyobb tojás
  • 3 dkg vaj


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. Utóbbit kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a répát, a krumplit, és jól átforgatjuk.

Meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben elkészítjük a vajgaluskát.

Vajgaluska készítése:

A tojást a vajjal elkeverjük, amilyen simára csak tudjuk, beleszórjuk a sót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

Ha megfőttek a zöldségek, akkor a galuskát a levesbe szaggatjuk.

Amikor feljöttek a tetejére, elzárhatjuk. Melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Zöldborsólevest készítettem ma ebédre. Ki nem hagytam volna a zsenge zöldségből készült finomságot. Vajgaluskával gazdagítottam, és olyan virág formájú répaszeletek kerültek bele, amit a gyerekeim ajándékba kaptak gyereknapra, de frissen nem akarták megenni, a levesben pedig szívesen elfogyasztották.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is