Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsa lebencs levese recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag lebencs tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • víz
  • 0,5 kg burgonya
  • 15 dkg tokaszalonna
  • delikát
  • petrezselyemzöld
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A szalonnát felcsíkozzuk, és serpenyőben kisütjük. A zsiradék felén megpirítjuk a burgonyát, a másik felén pedig a tésztát.

Annyi vizet forralunk, amennyi levest szeretnénk készíteni, majd ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Ha felforrt, hozzáadjuk a burgonyát, és amikor már majdnem megfőtt, beleöntjük a tésztát is. Amikor minden puhára főtt, a szalonnával együtt tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zsuzsa-lebencs-levese/