Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db kifli (vagy fél kg kalács)
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál  vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2 db alma
  • baracklekvár
  • fahéj
  • dió
  • mazsola
  • rum
máglyarakás kép

Elkészítése

Felkarikázzuk a kifliket. A vaníliás cukrot összekeverjük a tojások sárgájával, majd felöntjük tejjel. Az így kapott masszába beleforgatjuk a kiflit, és egy kikent tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk rumba áztatott almaszeletekkel. Meghintjük mazsolával, dióval, cukorral és fahéjjal. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.

Közben a 3 tojásfehérjéből habot verünk, amelybe baracklekvárt keverünk. Ha az alma megpuhult, kivesszük a sütőből, és rákenjük a habot. Pirulásig sütjük tovább.

https://receptneked.wps.hu/maglyarakas-2/