Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg kalács
  • 6 egész tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 1.5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál lekvár

Elkészítése

A 6 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral, 2 vaníliás cukorral elkeverjük, majd belekeverjük az 1 liter tejet és felmelegítjük. Felszeleteljük a kalácsot és belemártjuk a meleg tejbe, majd kivajazott tepsibe tesszük. Lereszeljük az almát, kinyomkodjuk a levét és beleteszünk a 3 evőkanál cukrot, a fahéjat, a búzadarát és rátesszük a kalácsra. Körülbelül 20-30 percig sütjük, majd felverjük a 6 tojás fehérjét, összekeverjük egy evőkanál lekvárral és a kalácsra kenjük. Visszatesszük a sütőbe 2-3 percre.

 

https://receptneked.wps.hu/maglyarakas-3/