Elkészítése
A mazsolát beáztatjuk a rumba, vagy ha az nincs, rumaromás vízbe. A kifliket karikákra szeleteljük. A tojások sárgáját a cukrokkal és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd felengedjük a tejjel, és alaposan összekeverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a kiflikarikákra, majd hagyjuk, hogy jól átázzanak.
Közben egy nagyobb, mélyebb tepsit kivajazunk. Rétegenként elkezdjük beletenni a kifliket, mazsolát, darált diót, így folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére felszeletelt almát teszünk, majd megszórjuk őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30-35 percig sütjük.
Miután megsült, kivesszük a sütőből, és a kemény habbá vert tojásfehérjéket, amibe óvatosan elkevertünk 3 evőkanál lekvárt, a sütemény tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojáshab szépen megpirul.

