Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db kifli
  • 6 db tojás
  • 1 liter tej
  • 20 dkg cukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 15-20 dkg darált dió (el is hagyható)
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 kg alma (lehet több is)
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 0,5 dl rum (vagy aroma kicsi vízzel hígítva)
Máglyarakás kép

Elkészítése

A mazsolát beáztatjuk a rumba, vagy ha az nincs, rumaromás vízbe. A kifliket karikákra szeleteljük. A tojások sárgáját a cukrokkal és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd felengedjük a tejjel, és alaposan összekeverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a kiflikarikákra, majd hagyjuk, hogy jól átázzanak.

Közben egy nagyobb, mélyebb tepsit kivajazunk. Rétegenként elkezdjük beletenni a kifliket, mazsolát, darált diót, így folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére felszeletelt almát teszünk, majd megszórjuk őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30-35 percig sütjük.

Miután megsült, kivesszük a sütőből, és a kemény habbá vert tojásfehérjéket, amibe óvatosan elkevertünk 3 evőkanál lekvárt, a sütemény tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojáshab szépen megpirul.

https://receptneked.wps.hu/maglyarakas-6/