Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Máglyarakás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a margarin feléből öntetet készítünk. A zsemléket vékony szeletekre vágjuk, és az öntetbe forgatjuk. Egy margarinnal kikent tepsibe helyezzük a zsemleszeletek felét. Az almát vékony karikákra vágjuk, majd fahéjjal megdinszteljük, amíg a levét el nem fővi. Ezután az almát a zsemleszeletekre rétegezzük. Az almára darált mandulát szórunk, amit […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a margarin feléből öntetet készítünk. A zsemléket vékony szeletekre vágjuk, és az öntetbe forgatjuk. Egy margarinnal kikent tepsibe helyezzük a zsemleszeletek felét.

Az almát vékony karikákra vágjuk, majd fahéjjal megdinszteljük, amíg a levét el nem fővi. Ezután az almát a zsemleszeletekre rétegezzük. Az almára darált mandulát szórunk, amit kevés fahéjjal és cukorral ízesítünk. Ezt követően a maradék zsemleszeleteket a tetejére rakjuk.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Közben a tojások fehérjét gőz felett cukorral és baracklekvárral kemény habbá verjük. Amikor a süteményt kivesszük a sütőből, a habot rásimítjuk a tetejére. Végül karamellizált mandulapelyheket szórunk a hab tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is