Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 4 db zsemle
  • 25 dkg alma
  • őrölt fahéj
  • 10 dkg darált mandula
  • baracklekvár

Elkészítése

A tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a margarin feléből öntetet készítünk. A zsemléket vékony szeletekre vágjuk, és az öntetbe forgatjuk. Egy margarinnal kikent tepsibe helyezzük a zsemleszeletek felét.

Az almát vékony karikákra vágjuk, majd fahéjjal megdinszteljük, amíg a levét el nem fővi. Ezután az almát a zsemleszeletekre rétegezzük. Az almára darált mandulát szórunk, amit kevés fahéjjal és cukorral ízesítünk. Ezt követően a maradék zsemleszeleteket a tetejére rakjuk.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Közben a tojások fehérjét gőz felett cukorral és baracklekvárral kemény habbá verjük. Amikor a süteményt kivesszük a sütőből, a habot rásimítjuk a tetejére. Végül karamellizált mandulapelyheket szórunk a hab tetejére.

https://receptneked.wps.hu/maglyarakas-8/