Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Argentin göngyölt felsál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet marhafelsál
  • 15 dkg sajt
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 1 csipet kakukkfű (vagy bazsalikom)

Elkészítése

A hússzeleteket vékonyra verjük, paradicsompürével vékonyan megkenjük, mindegyikre egy ceruzavastagságú sajtdarabot fektetünk, és a húst rágöngyölve, megtűzzük.

Az olajban a hagymát megfonnyasztjuk, átsütjük rajta a hústekercseket, a fokhagymával meg a fűszerekkel ízesítjük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje.

Megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk, majd rövid lére sütve adjuk asztalra. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

Az argentin göngyölt húst sertéscombszeletekből is készíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/marha/argentin-gongyolt-felsal/