Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Au Jus szendvics recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 0,9 kg marhahús
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 3 liter marhahúsleves
  • 3 liter francia hagymakrém leves
  • 4 francia bagett
  • 130 g vaj
  • 1 doboz sör (elhagyható)
  • só
  • őrölt feketebors


Elkészítése:

A kenyeret kivéve az összes összetevőt egy nagy tálba öntöm, elkeverem és kb. 6 órán át főzöm. A sör ízlés szerint elhagyható belőle. Amint a hús megpuhul, leveszem a tűzhelyről.

Egy friss francia bagettet hosszában kettévágott és a felszeletelt hússal megpakolom. A kész szendvicset kis időre megmártom a főzőedényben lévő szaftba, vagy a szaftot egy kis edényben szervírozom a szendvics mellé.

[box style=”info”]Az Au jus szendvicset Los Angelesben találták fel az 1900-as évek elején. A legenda szerint egy rendőr marhahúsos szendvicset rendelt, de az véletlenül beleesett a szószos edénybe. A rendőrnek annyira ízlett a szaftos szendvics, hogy másnak már a kollégái is sorban álltak érte.[/box]

https://receptneked.wps.hu/marha/au-jus-szendvics/