Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babéros hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg marhacomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • sertészsír
  • 8-10 db babérlevél
  • pár szem bors

Elkészítése

A marhahúst felszeleteljük, a vöröshagymát karikákra vágjuk. A húst és a hagymát rétegezve rakjuk egy lábasba, közben babérlevelet és egész fekete borsot csempészünk a sorok közé. Minden réteget megsózunk ízlés szerint. A tetejére ízlés szerinti mennyiségű zsiradékot teszünk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy majdnem ellepje.

Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet, de a végén hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon. Nem baj, ha a marhahús öreg vagy keményebb, csak hosszabb ideig kell párolni, de garantáltan megpuhul. Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Sztori:

Ez a gyerekkorom egyik kedvenc étele, amit édesapám mindig remekül készített. Azért osztom meg, mert úgy érzem, itt nincs túl sok marhahúsos recept, pedig mi nagyon szeretjük. Bár azt mondják, hogy a marhahús nem túl egészséges, számunkra mindig különleges fogás marad.

https://receptneked.wps.hu/marha/baberos-hus/