A marhahúst felszeleteljük, a vöröshagymát karikákra vágjuk. A húst és a hagymát rétegezve rakjuk egy lábasba, közben babérlevelet és egész fekete borsot csempészünk a sorok közé. Minden réteget megsózunk ízlés szerint. A tetejére ízlés szerinti mennyiségű zsiradékot teszünk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy majdnem ellepje.
Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet, de a végén hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon. Nem baj, ha a marhahús öreg vagy keményebb, csak hosszabb ideig kell párolni, de garantáltan megpuhul. Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Sztori:
Ez a gyerekkorom egyik kedvenc étele, amit édesapám mindig remekül készített. Azért osztom meg, mert úgy érzem, itt nincs túl sok marhahúsos recept, pedig mi nagyon szeretjük. Bár azt mondják, hogy a marhahús nem túl egészséges, számunkra mindig különleges fogás marad.