Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bécsi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet borjúhús
  • tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • só
  • 1 citrom

Elkészítése

A hússzeleteket kiklopfoljuk vékonyra, majd enyhén sós-fokhagymás tejbe áztatjuk.

2-3 óra múlva kivesszük a pácból s leitatjuk róla a páclevet.

Mindkét oldalát megsózzuk és a megszokott módon panírozzuk: lisztbe, lazán felvert tojásba, majd prézlibe megforgatva.

Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a hússzeletek egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütve.

Papírtörlőre szedjük, ami leitatja a fölösleges olajat.

Vajas krumplipürével és negyed citrommal tálaljuk, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.

https://receptneked.wps.hu/marha/becsi-szelet-2/