Elkészítése
A borjúbélszín tzatziki salátával igazi mediterrán hangulatú fogás, amelyben a szaftos, omlós hús a friss uborkás-fokhagymás salátával és ropogós sült burgonyával egészül ki. Könnyed, mégis laktató étel, amely különleges vacsorához vagy hétvégi ebédhez is tökéletes választás.
Hús elkészítése
A borjúbélszínt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd centiméteres szeletekre vágjuk. Egy kerámiaserpenyőben folyékony margarint hevítünk, és a húst mindkét oldalán 3–4 perc alatt megsütjük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Tzatziki
A kígyóuborkát megmossuk, lereszeljük, kissé besózzuk, majd enyhén kinyomkodjuk a levét. A tejföllel elkeverjük, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk és fehér borssal ízesítjük.
Köret
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
Tálalás
A borjúbélszínt a ropogós sült krumplival és a tzatzikivel kínáljuk. Lila tölgyfalevél-salátával tálalva friss, üde kiegészítést kap az étel.
Tipp
A borjúbélszín helyett marhabélszínnel vagy csirkemellel is elkészíthető. Ha könnyedebb köretet szeretnénk, a sült krumplit helyettesíthetjük grillezett zöldségekkel vagy kuszkusszal, így még inkább a mediterrán vonalat erősíthetjük.
