Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borjúbélszín tzatziki salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg borjúbélszín
  • só
  • bors
  • margarin
  • 50 dkg burgonya
  • olaj (a sütéshez )
  • 1 db uborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • só
  • őrölt fehérbors

Elkészítése

A borjúbélszín tzatziki salátával igazi mediterrán hangulatú fogás, amelyben a szaftos, omlós hús a friss uborkás-fokhagymás salátával és ropogós sült burgonyával egészül ki. Könnyed, mégis laktató étel, amely különleges vacsorához vagy hétvégi ebédhez is tökéletes választás.

Hús elkészítése

A borjúbélszínt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd centiméteres szeletekre vágjuk. Egy kerámiaserpenyőben folyékony margarint hevítünk, és a húst mindkét oldalán 3–4 perc alatt megsütjük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tzatziki

A kígyóuborkát megmossuk, lereszeljük, kissé besózzuk, majd enyhén kinyomkodjuk a levét. A tejföllel elkeverjük, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk és fehér borssal ízesítjük.

Köret

A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.

Tálalás

A borjúbélszínt a ropogós sült krumplival és a tzatzikivel kínáljuk. Lila tölgyfalevél-salátával tálalva friss, üde kiegészítést kap az étel.

Tipp

A borjúbélszín helyett marhabélszínnel vagy csirkemellel is elkészíthető. Ha könnyedebb köretet szeretnénk, a sült krumplit helyettesíthetjük grillezett zöldségekkel vagy kuszkusszal, így még inkább a mediterrán vonalat erősíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/marha/borjubelszin-tzatziki-salataval/